De Kleijne & Janssen
Wanneer u overweegt te starten met mediation is het gemakkelijk om te weten wat u te wachten staat. Wij leggen u daarom stap voor stap uit wat onze werkwijze is, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Mediation is het omzetten van een verstoorde relatie naar een constructief overleg tussen beide partijen. Mediation kan op verschillende vlakken toegepast worden. Wij verdiepen ons voornamelijk in arbeidsmediation, zakelijke mediation, nalatenschapsmediation en echtscheidingsmediation.
Mediation vindt plaats samen met de mediator. De mediator is altijd onpartijdig.
Tijdens een mediation werken wij altijd volgens een vast traject. Dit traject wordt vooraf aan alle partijen kenbaar gemaakt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
We staan stil bij het doel van de mediation en beantwoorden de vragen van de beide partijen. Er kan voor gekozen om de intake apart te doen, of meteen met alle partijen rond de tafel te gaan zitten. De intake vind altijd plaats bij ons op kantoor.
Alvorens er gestart wordt met de daadwerkelijke mediation worden eerst de regels van de mediation vastgesteld. We maken afspraken hoe de partijen met elkaar omgaan, de vertrouwelijkheid van de mediation en dat mediation altijd vrijwillig dient te zijn.
Tijdens de gesprekken luistert de mediator naar de verhalen van alle partijen. Waar is het stukgelopen en waar wilt u naar toe werken? Onze mediator weet wat de juiste vragen zijn om zo snel mogelijk door te dringen tot de kern van het conflict. Vanuit daar wordt bekeken hoe uiteindelijk de relatie verbetert kan worden.
De beste oplossing is een oplossing die u zelf heeft bedacht. Tijdens de gesprekken gaan we na wat voor jullie mogelijke oplossingen zijn. Hierbij denken we ook ‘out of the box’. Vaak heeft u veel meer gezamenlijke belangen dan u voorafgaand denkt. Wanneer we in kaart hebben welke zaken van belang zijn, bespreken we de mogelijke oplossingen. Zeker over de oplossing? Dan gaan we naar stap 5.
Tot slot leggen we de gemaakte afspraken schriftelijk vast. Zo is voor alle partijen duidelijk wat de afspraken zijn en kan hier altijd op teruggegrepen worden.
Drs. Jan de Kleijne RFEA REP
Mr. Sanne de Kleijne
Inkomstenbelasting
Een zoon erft in 2011 de helft van de aandelen van een bv van zijn moeder. In de aangifte inkomstenbelasting van moeder over 2011 is …
Ondernemingswinst
Een ondernemer exploiteert huurrechten met betrekking tot panden. Dit houdt in dat hij panden huurt en deze vervolgens onderverhuurt. Daarnaast is hij betrokken bij het …
Overige heffingen
Een woningeigenaar is het niet eens met de WOZ-waarde van zijn woning. De woningeigenaar vindt onder meer dat de vergelijkingsobjecten niet bruikbaar zijn, omdat die …
Successiewet
Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft het beroep beoordeeld van een belanghebbende tegen de aan hem opgelegde aanslag schenkbelasting. De kern van het geschil betrof de kwijtschelding van een schuld …
Een belastingplichtige die elektronische muziek produceert, komt in conflict met de Belastingdienst over de aftrek van verliezen uit zijn muziekactiviteiten. De inspecteur stelt dat deze …
Ondernemingsrecht
Aandeelhouders hebben soms geschillen over de gang van zaken binnen een vennootschap. Het recht moet dan voorzien in een snelle en efficiënte oplossing om de …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.