De Kleijne & Janssen
Bij het plannen van een bruiloft komen veel leuke dingen kijken. Minder leuk is misschien het opstellen van de huwelijkse voorwaarden. Toch is dit noodzakelijk, wij adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden
Stapt u in het huwelijksbootje? Dan kan het verstandig zijn om te trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Met huwelijkse voorwaarden kunt u namelijk vastleggen welk vermogen van u is en hoe u omgaat met vermogen en inkomen tijdens het huwelijk.
Veel mensen denken vaak dat er 2 smaken zijn: alles samen of alles apart. Dat is niet waar. Er zijn vele afspraken mogelijk. Dit betekent dat huwelijkse voorwaarden op maat kunnen worden gemaakt.
Of jullie samenwoners zijn, een geregistreerd partnerschap hebben of trouwen, bij alle samenlevingsvormen is het slim om goede afspraken te maken en deze vast te leggen.
Wist u dat het ook mogelijk is om huwelijkse voorwaarden aan te passen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.
Wist u dat per 1 januari 2018 een nieuw stelsel geldt? Vermogen van voor het huwelijk blijft privé. Dit klinkt simpel maar dat is helaas het niet. Ook bij trouwen na 1 januari 2018 is het advies om huwelijkse voorwaarden op te stellen.
Wat gebeurt er bijvoorbeeld als:
Het nieuwe huwelijksvermogensrecht heeft een nieuwe regeling (artikel 1:95a NBW) waarin is opgenomen dat de onderneming die al bestaat voor het huwelijk, buiten de gemeenschap van goederen zal vallen. In dergelijke situaties dient tijdens het huwelijk een redelijke vergoeding ten bate te komen van de gemeenschap. Wat dit inhoudt en hoe deze nieuwe regelgeving uitpakt, moet de praktijk gaan uitwijzen. Maar wilt u geen verassingen achteraf, doet u er verstandig aan om huwelijkse voorwaarden op te maken en hierin afspraken vast te leggen over de onderneming en vergoedingen.
Drs. Jan de Kleijne
Paul de Kleijne MSc RB
Estate planning
In het geval uw partner komt te overlijden en u bent benoemd als erfgenaam kan er erfbelasting verschuldigd zijn. Partners hebben in beginsel een vrijstelling …
Veel mensen stellen het maken van een testament uit. Het zijn namelijk geen zaken waar graag bij stil gestaan wordt. Maar toch is het enorm …
Nabestaanden moeten na een overlijden heel wat regelen. Zoals bijvoorbeeld een uitvaart, de aanvaarding, aangifte van de erfbelasting, inkomstenbelasting , beheren van rekeningen en verkoop …
Echtscheiding
Bij de notaris laat u de (hypotheek)akte(n) tekenen voor de aankoop van een nieuwe woning, maar het kan ernstig mis gaan als de overige onderlinge …
Het kabinet heeft bevestigd dat de schenkingsvrijstelling ten behoeve van de eigen woning (ook wel de jubelton genoemd) per 1 januari 2023 verlaagd wordt naar …
Estate planning betekent letterlijk nalatenschapsplanning. Estate planning, of nalatenschapsplanning, is bedoeld nabestaanden zonder zorgen achter te laten blijven. Daarnaast willen we met estate planning ervoor …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.