De Kleijne & Janssen
Soms heeft u hulp nodig bij het afwikkelen van een erfenis na het overlijden van een dierbare. Bijvoorbeeld wanneer er conflicten ontstaan tussen uzelf en uw mede-erven. U kunt in zo'n geval kiezen voor nalatenschapsmediation. Wij vertellen u er meer over.
Helaas komt het vaak voor, een dierbare komt te overlijden en het blijkt heel lastig om de nalatenschap in goed overleg af te wikkelen met alle erfgenamen. Een conflict kan dan langzaam voortduren totdat er escalatie optreedt of iemand naar de advocaat stapt. Het gevolg is dat ook de andere erfgenamen naar de eigen advocaat dienen te stappen. Dit zorgt voor verslechtering van de relatie en hoge kosten.
Vaak kunt u in deze situaties niet met en niet zonder elkaar. Maar u heeft wel samen de taak om de nalatenschap af te wikkelen. Vaak zijn er al zaken in het verleden voorgevallen of bestaat er geen of weinig vertrouwen in elkaar, bij de afwikkeling van de erfenis.
In deze gevallen kan mediation jullie weer op weg helpen.
Mediation betekent dat u onder begeleiding van een gespecialiseerd mediator gesprekken voert met een conflictpartner. De mediator is onafhankelijk en onpartijdig. Een mediator begeleidt het traject om samen tot oplossingen te komen.
Samen in overleg met een mediator zorgt ervoor dat ieder zijn of haar verhaal kan doen. Ook kan de mediator informatie geven of wantrouwen (deels) wegnemen. Onze mediator is namelijk ook specialist in het afwikkelen van nalatenschappen en kent dus de problematiek waar u mee te maken heeft.
Wist u dat wij in plaats van mediation ook de volgende diensten aanbieden?
Onze werkwijze
Mediation vindt plaats op vrijwillige basis, dat betekent dat de erven bereid moeten zijn om mee te werken. Deze bereidheid kunnen we bespreken tijdens ons kennismakingsgesprek. Wij leggen uit wat mediation inhoudt en wat u kunt verwachten, uiteindelijk beslist u of u mediation wilt inzetten.
Wil iedereen de mediation starten? Dan plannen we het eerste mediationgesprek. Vervolgens wordt na elke mediation samen beslist of en wanneer de volgende mediation plaats gaat vinden.
Wanneer u afspraken maakt zullen deze worden uitgewerkt en op papier worden gezet
De gemaakte afspraken worden met u doorgenomen en worden, na uw goedkeuring, ondertekend.
Drs. Jan de Kleijne
Mr. Sanne de Kleijne
Formeel recht
In 2014 diende een belastingplichtige een inkeerverzoek in. De inspecteur heeft meerdere keren gevraagd om aanvullende informatie. Dit proces liep tot juni 2016. De vraag …
Sociale verzekeringen
De minister van VWS heeft het bijdrageloon en het bijdrage-inkomen voor de Zorgverzekeringswet voor het jaar 2025 vastgesteld op € 75.864. Dit bedrag is gelijk aan …
Inkomstenbelasting
De Wet IB 2001 bepaalt dat fiscale partners de onderlinge verhouding van de verdeelbare posten gezamenlijk kunnen wijzigen. Dat kan in beginsel tot het moment …
Wie een eigen woning heeft, dient inkomstenbelasting te betalen over het zogenaamde eigenwoningforfait. Dit forfait bedraagt 0,35% van de WOZ-waarde van de woning, voor zover …
Belastingrente De Belastingdienst brengt belastingrente in rekening wanneer een (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting (IB) of vennootschapsbelasting (Vpb) wordt vastgesteld na zes maanden na afloop van het tijdvak …
De minister van SZW heeft de AOW-leeftijd en de leeftijd, waarop de AOW-opbouw begint, voor het jaar 2030 vastgesteld. Deze leeftijden zijn gekoppeld aan de …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.