De Kleijne & Janssen
Heeft u een conflict met uw werkgever of werknemer en wilt u dit samen snel oplossen? Dan kan arbeidsmediation jullie oplossing zijn!
Eerlijk is eerlijk, niemand zit op een conflict te wachten. Zeker geen arbeidsconflict. Voor andere werkgever als een onzekere en vervelende periode, ook nog eens heel kostbaar kan zijn.
Waar mensen samenwerken kunnen conflicten ontstaan, tussen werkgever en werknemer maar ook tussen collega’s. Ook zien we vaak bij langdurige ziekte dat er conflicten ontstaan. Maar ook wanneer de werkgever ontslag aanbiedt, kan zo’n onderhandeling uitlopen tot een conflict.
Waar het bij genoemde zaken misgaat? Dat is de communicatie. Miscommunicatie of geen communicatie zijn de redenen dat conflicten ontstaan. Komt u er samen niet meer uit? Dan is professionele gespreksbegeleiding door de mediator de volgende stap.
Vaak geven zowel werkgever als werknemer aan bij de één op één kennismaking dat ze niet verwachten er samen uit te komen, of wordt er gedacht dat de andere partij een andere uitkomst voor ogen heeft als u.
Bij conflicten zien we elkaar vaak als de ergste vijand en we vullen voor elkaar zaken (negatief) in. Tijdens de mediationgesprekken zien partijen vaak dat er bij elkaar (wel) ruimte bestaat om er samen uit te komen. Door onder begeleiding in gesprek te gaan krijgt u de handvaten om uit impasses te komen en weer in beweging te komen richting oplossingen.
Onze werkwijze
Onze specialistische arbeidsmediator maakt graag één op één kennis. Zo kunt u allebei uw verhaal doen en vragen stellen. Willen jullie samen aan tafel? Dan wordt het eerste gesprek samen gepland. Dit gesprek vindt in de regel bij ons op kantoor plaats, maar kan in overeenstemming ook ergens anders plaatsvinden.
De mediator plant steeds met u het volgende gesprek. Ook kunnen er gespreksverslagen gemaakt worden en kan eventueel overleg plaatsvinden met de adviseurs, advocaten of intern met HR.
Komt u er samen uit? Dan kunnen wij de afspraken op papier zetten. In de regel heeft een mediation een doorlooptijd van enkele weken en zijn er gemiddeld drie a vier gesprekken nodig.
Mr. Sanne de Kleijne
Arbeidsrecht
Een werkgever heeft de kantonrechter verzocht om ontbinding van de arbeidsovereenkomst van een zieke werknemer. De werkgever heeft de werknemer sinds zijn ziekmelding niet meer …
De Hoge Raad heeft het beroep in cassatie van een werkgever tegen een uitspraak van Hof Den Haag zonder nadere motivering ongegrond verklaard. De procedure betrof …
Een werkgever heeft een loonstop opgelegd aan een werknemer, die volgens een rapport van de bedrijfsarts niet ziek is. De bedrijfsarts heeft geconstateerd dat er …
Wanneer een eenzijdig wijzigingsbeding is overeengekomen, kan de werkgever arbeidsvoorwaarden wijzigen zonder toestemming van de werknemer. De werkgever moet bij de wijziging van de arbeidsvoorwaarden …
Een concurrentiebeding voor een werknemer moet schriftelijk worden vastgelegd om rechtsgeldig te zijn. Volgens vaste rechtspraak behoudt een concurrentiebeding zijn geldigheid wanneer een bestaande arbeidsovereenkomst …
Ontslag op staande voet is een uiterste maatregel en moet daarom aan strenge voorwaarden voldoen. Het ontslag moet berusten op een dringende reden, waardoor van …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.