De Kleijne & Janssen
Zakelijk of privé gaan rijden is voor veel ondernemers een lastige keuze. Dit is namelijk afhankelijk van veel verschillende factoren. Wij rekenen graag voor u uit wat voor u fiscaal het meest gunstig is.
De aanschafprijs en alle overige kosten zoals onderhoud, brandstof, verzekering en financieringskosten, worden betaald door uw onderneming. Deze kosten zijn aftrekbaar van de winst van uw onderneming.
Ook kan u de btw die u betaalt in aftrek nemen, dit kan alleen als uw onderneming btw-belaste prestaties verricht.
De auto ook privé rijden? Dan geldt er bijtelling privégebruik van de auto. Hierbij gelden fiscale spelregels die wij voor u toepassen.
De auto is privé eigendom, verkoop vindt onbelast plaats en u krijgt niet te maken met bijtelling privégebruik auto. Ook hoeft uw onderneming geen btw te betalen over de waarde van de auto. Ook mag u een onbelaste km vergoeding ontvangen voor zakelijke kilometers. DGA’s kunnen ten late van de vrije ruimte nog een hogere onkostenvergoeding belastingvrij ontvangen.
De vraag of u de auto het beste op de zaak kan zetten of privé kan rijden is een fiscale vraag. Wij geven u graag het fiscale antwoord zodat u op basis van de juiste informatie uw keuze kan maken. Ook beheren wij uw auto dossier zodat uw dossier altijd in lijn loopt met de wet- en regelgeving.
Het is niet eenvoudig om te beoordelen wat voordeliger is, onze specialisten rekenen het voor u uit.
De beoordeling is onder andere afhankelijk van:
Wanneer u meer informatie wilt over de auto van de zaak kunt u hier onze gratis brochure downloaden. Wanneer u hier vragen over heeft, neem dan gerust contact met ons op.
Drs. Jan de Kleijne
Paul de Kleijne MSc RB
Bertie van der Wijst RB
Robin Pijpers
Belastingplan
De staatssecretaris van Financiën heeft de tweede nota van wijziging op het wetsvoorstel Belastingplan 2025 naar de Tweede Kamer gestuurd. De nota van wijziging bevat …
Preferente aandelen kwalificeren alleen voor de doorschuifregelingen aanmerkelijk belang (DSR ab) en de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) wanneer zij zijn uitgegeven in het kader van een gefaseerde …
Behoud inkoopfaciliteit In Nederland is de inkoop van aandelen in principe belast met dividendbelasting. Op basis van de inkoopfaciliteit in de dividendbelasting is een aandeleninkoop door …
Het kabinet stelt een aantal aanpassingen van het kindgebonden budget voor. Het maximumbedrag voor het eerste kind gaat van € 2.436 in 2024 naar € …
Met de Wet aanpassing fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten 2024 zijn de volgende maatregelen ingevoerd in de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en de doorschuifregelingen aanmerkelijk belang (DSR ab): aan derden verhuurde …
Het pakket Belastingplan 2025 bestaat uit tien wetsvoorstellen met een breed palet aan fiscale maatregelen. De tarieven en heffingskortingen in de inkomstenbelasting zien er als …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.