De Kleijne & Janssen
Het aankopen van een bedrijf is een grote -financiële- stap, waar veel bij komt kijken. Laat u hierin goed adviseren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Interesse in de overname van een bedrijf? Dat traject begint met het voeren van gesprekken, vervolgens vindt uitwisseling van documenten plaats en gaan we onderzoek verrichten:
Wat is er allemaal aanwezig in de onderneming? Wat is de gerealiseerde winst, welke activa is aanwezig, hoeveel personeel is er? Wat is de te verwachten winst als u het bedrijf overneemt? Allemaal interessante vragen die beantwoord moeten worden. Vervolgens gaat u na, wilt u het bedrijf kopen? Zo ja, alles of onderdelen? En welke prijs wilt u betalen? Vervolgens gaan we in onderhandeling.
Wist u dat wij ook een financiering kunnen regisseren? Lees hierover meer bij financieringen.
Wat is de onderneming waard? Hierbij gaat het vaak om financiële gegevens. Deze kunnen wij voor u analyseren. Er zijn diverse manieren om een onderneming te waarderen. We adviseren over de mogelijkheden en bepalen samen de koopprijs.
Goed onderzoek is noodzakelijk. U wilt geen lijken in de kast. Dit betekent dat we veel informatie opvragen en doornemen, denk bijvoorbeeld aan arbeidscontracten, of de pensioenpremie netjes is betaald en wat het percentage aan verzuim onder personeel is. En hoe zit het de overname-mogelijkheden van lopende contracten met klanten en leveranciers?
Risico’s die bij de verkoper horen, laten we liever daar. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwaring voor belastingclaims en de opname van bepaalde garanties, de verkoper garandeert bijvoorbeeld dat de balans correct is.
Als u een bedrijf wenst te kopen, dient de aankoopprijs betaald te worden. Soms is daarvoor een financiering nodig. We treden namens u in overleg met uw bank of andere financierders om een financiering tegen goede voorwaarden te ontvangen.
Wanneer u op zoek naar meer informatie over dit onderwerp, download dan onze gratis brochure over bedrijfsoverdracht!
Bij vragen kunt u uiteraard ook altijd contact met ons opnemen!
Drs. Jan de Kleijne RFEA REP
Belastingplan
De staatssecretaris van Financiën heeft de tweede nota van wijziging op het wetsvoorstel Belastingplan 2025 naar de Tweede Kamer gestuurd. De nota van wijziging bevat …
Overdrachtsbelasting
Bij de verkrijging van in Nederland gelegen onroerende zaken wordt overdrachtsbelasting geheven. De belasting bedraagt in beginsel 10,4% van de waarde van de onroerende zaak. Onder …
Preferente aandelen kwalificeren alleen voor de doorschuifregelingen aanmerkelijk belang (DSR ab) en de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) wanneer zij zijn uitgegeven in het kader van een gefaseerde …
De verkrijging van een in Nederland gelegen onroerende zaak vormt een belastbaar feit voor de overdrachtsbelasting. Wanneer bij de verkrijging van een onroerende zaak omzetbelasting is …
Een jong stel heeft een woning gekocht. Bij de levering is overdrachtsbelasting betaald over de getaxeerde waarde van de woning, die hoger is dan de …
Kosten werkruimte De regeling inzake de aftrek van kosten en lasten die verband houden met een niet-zelfstandige werkruimte in een tot het ondernemingsvermogen behorende woning wordt …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.