De Kleijne & Janssen
In een levenstestament kunt u vastleggen welke beslissingen gemaakt moeten worden wanneer u hier niet meer toe in staat bent.
Met een levenstestament regelt u zaken tijdens leven. Bijvoorbeeld bij afwezigheid, ziekte of als uw geestvermogens ontoereikend worden. Zaken kunnen dan doorlopen op basis van uw wensen en/of volmacht van uw familie.
Welke wensen heeft u ten aanzien van uw eigen huis? En voor uw gezondheid? Het is van belang om deze wensen vast te leggen zodat uw familie weet hoe te handelen.
Wanneer u onverwachts in het ziekenhuis komt te liggen, en dat duurt langer dan verwacht. Wat gebeurt er dan met uw onderneming? Of uw eigen woning? In veel gevallen is het wenselijk dat een deskundige of uw familie uw wensen kunnen uitvoeren tijdens uw afwezigheid. Dergelijke zaken regelt u in uw levenstestament.
Regelt u niets, kunnen er bij uw afwezigheid of ziekte problemen ontstaan voor uw dierbare. Als zij niet op de hoogte zijn van uw wensen, dienen zij zelf moeilijke beslissingen te maken. Indien er geen volmacht ligt ten aanzien van bijvoorbeeld uw eigen huis of onderneming, zijn uw dierbare niet bevoegd om handelingen te verrichten. Zij dienen dan in het ergste geval via de rechter of bewindvoerder handelingen te verrichten.
In uw volmacht kunt u vertrouwenspersonen, familieleden of onze stichting aanstellen om uw wensen en zaken voor u te behartigen en beslissingen te maken.
Onze adviseurs helpen u met het inrichten van uw levenstestament. Door onze korte lijnen met notariskantoren stemmen wij zaken met het notariskantoor.
Wilt u hierover meer weten of uw afspraken doelmatig laten vastleggen? Wij kunnen u hierbij adviseren. Zowel voor particulieren of ondernemers hebben wij hiervoor de kennis in huis.
mr. Kelsey de Kleijne
Drs. Jan de Kleijne RFEA REP
Paul de Kleijne MSc RB
Civiel recht
Een Nederlandse bv verkoopt artikelen aan particulieren in de EU. De bv schakelt een adviesbureau in om de btw-registratie en aangiften btw in verschillende EU-landen te …
Formeel recht
Een huiseigenaar bezit zeven verhuurde woningen. In zijn aangifte heeft hij inkomsten uit verhuur opgevoerd als resultaat uit overige werkzaamheden (ROW) met een negatief resultaat. …
Inkomstenbelasting
De inspecteur van de Belastingdienst heeft een te hoge aanslag inkomstenbelasting opgelegd aan een belastingplichtige op. Hij is daarbij uitgegaan van gegevens, die hij heeft ontvangen van …
Vennootschapsbelasting
Een vennootschap, waarvan een echtpaar de aandeelhouders zijn en de man als enig bestuurder fungeert, komt in conflict met de Belastingdienst over de aanslag vennootschapsbelasting …
Een man geeft in zijn aangifte inkomstenbelasting het inkomen uit twee bv’s op. Aan de man wordt geautomatiseerd en geheel conform de ingediende aangifte een …
Een belastingplichtige, die zelf om een correctie vraagt, kan later geen beroep doen op het correctiebeleid van de Belastingdienst. Ook als het bedrag van de …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.