De Kleijne & Janssen
Soms heeft u hulp nodig bij het afwikkelen van een erfenis na het overlijden van een dierbare. Bijvoorbeeld wanneer er conflicten ontstaan tussen uzelf en uw mede-erven. U kunt in zo'n geval kiezen voor nalatenschapsmediation. Wij vertellen u er meer over.
Helaas komt het vaak voor, een dierbare komt te overlijden en het blijkt heel lastig om de nalatenschap in goed overleg af te wikkelen met alle erfgenamen. Een conflict kan dan langzaam voortduren totdat er escalatie optreedt of iemand naar de advocaat stapt. Het gevolg is dat ook de andere erfgenamen naar de eigen advocaat dienen te stappen. Dit zorgt voor verslechtering van de relatie en hoge kosten.
Vaak kunt u in deze situaties niet met en niet zonder elkaar. Maar u heeft wel samen de taak om de nalatenschap af te wikkelen. Vaak zijn er al zaken in het verleden voorgevallen of bestaat er geen of weinig vertrouwen in elkaar, bij de afwikkeling van de erfenis.
In deze gevallen kan mediation jullie weer op weg helpen.
Mediation betekent dat u onder begeleiding van een gespecialiseerd mediator gesprekken voert met een conflictpartner. De mediator is onafhankelijk en onpartijdig. Een mediator begeleidt het traject om samen tot oplossingen te komen.
Samen in overleg met een mediator zorgt ervoor dat ieder zijn of haar verhaal kan doen. Ook kan de mediator informatie geven of wantrouwen (deels) wegnemen. Onze mediator is namelijk ook specialist in het afwikkelen van nalatenschappen en kent dus de problematiek waar u mee te maken heeft.
Wist u dat wij in plaats van mediation ook de volgende diensten aanbieden?
Onze werkwijze
Mediation vindt plaats op vrijwillige basis, dat betekent dat de erven bereid moeten zijn om mee te werken. Deze bereidheid kunnen we bespreken tijdens ons kennismakingsgesprek. Wij leggen uit wat mediation inhoudt en wat u kunt verwachten, uiteindelijk beslist u of u mediation wilt inzetten.
Wil iedereen de mediation starten? Dan plannen we het eerste mediationgesprek. Vervolgens wordt na elke mediation samen beslist of en wanneer de volgende mediation plaats gaat vinden.
Wanneer u afspraken maakt zullen deze worden uitgewerkt en op papier worden gezet
De gemaakte afspraken worden met u doorgenomen en worden, na uw goedkeuring, ondertekend.
Drs. Jan de Kleijne
Mr. Sanne de Kleijne
Eindejaarsactualiteiten
In 2016 is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) ingevoerd. Met deze wet zijn de verklaringen arbeidsrelatie (VAR) afgeschaft. De wet DBA heeft geleid tot …
Voor werknemers met een specifieke deskundigheid, die uit het buitenland zijn aangeworven, kan op verzoek de 30%-regeling worden toegepast. Het loon van de werknemer, exclusief …
Subsidies
De minister van SZW heeft de Regeling tot verlenging en wijziging van de SLIM-regeling ter kennisneming aangeboden aan de Tweede Kamer. De regeling heet voluit …
Formeel recht
Recent heeft de rechtbank aan de Hoge Raad prejudiciële vragen gesteld over de kostenopslag bij naheffingsaanslagen parkeerbelasting. De rechtbank wil weten of deze kostenopslag moet …
Overige heffingen
In een zaak tussen het college van B en W van de gemeente Sint-Michielsgestel en een inwoner van de gemeente (de belanghebbende) stond de toelaatbaarheid …
Controleer voor het afsluiten van het boekjaar de loonadministratie op de onderstaande punten: de toepassing van het loonkostenvoordeel (LKV) oudere werknemers; de toepassing van het LKV arbeidsbeperkte werknemers; de …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.